Sveta Marija - Virgen Reconciliandora de los pueblos - Betania (Venecuela)

Sveta Marija - Djevica i Majka Odvjetnica- Betania (Venecuela)

Novo marijansko hodočasničko svetiše


 

Dana 25. ožujka 1984, Blažena Djevica Marija ukazala se Mariji Esperanza što su vidjelo  150 ljudi u Finca Betania, Venecueli. Više od 100 svjedoka daloo pisanu potvrdu ukazanju. Gospa je  blagoslovila vodopad na mjestu ukazanja. Započela su brojna ozdravljenja. Tako je Betanija postala Američki Lurd. Lokalni biskup odobrio je  ukazanja u 1987: "kao autentična I nadnaravna.” Sam je biskup prilikom svete Mise na mjestu ukazanja doživio autentično euharistijsko čudo.

O vijdelici Maria Esperanza de Bianchini (22. studenoga 1928 - 7. kolovoz 2004) poznato je ovo: rođena na blagdan Svete Cecilije u Barrancasu u državi Monagas u blizini Orionoco rijeke. Daana 31 siječanj 2010 u Katedrali Svetog Franje Asiškog u Metuchen, New Jersy otvoren je biskupski proces za proglašenjem blaženom  Marije Esperanze. Dobila je časni naslov Službenica Božja.Sva Marijina ukazanja i  Poruke odobreni su  na lokalnoj razini od strane biskupa.

 Maria Esperanza imala je nakanu da  postane časna sestra. U jenom viđenjua 3. listopada 1954. otkrila je svoj poziv  na bračni život. Imala je  sedmero djece i dvadeset unučadi. Ona je bila posebno štovala Svetu Tereziju iz Lisieuxa – ‘Mali Cvijet’. On mladosti, živjela je život vrline i vjernosti prema Bogu i primila darove nadnaravnog  znanja, iscjeljenja, razlučivanja duhova, viđenja, ekstaze, levitacije, miris svetosti, stigme, te  sposobnost za čitanje srca drugih. Svjedoci tvrde da su vidjeli svoju levitiaciji tijekom  Mise. Imala je čak i dar bilokacije, biti istovremeno na dva mjesta.