Sveta Marija - Majka svih naroda

Sveta Marija - Majka svih naroda

marijansko svetište u Amsterdamu (Nizozemskoj)

(1945-1959)
spomendan 25. ožujak

 


 

Od 1945. do 1959. godine Blažena Djevica Marija se je ukazala Idi Peerdeman 56 (pedeset i šest) puta. Gospa je zatražila službeno priznanje svoga naziva kao "Coredemptrix, Mediatrix i Advocata“ („Suotkupiteljica, Posrednica i Odvjetnica“) obećavši da će kao „Majka svih naroda“ onda dati svijetu mir, pravi mir.

 U svojoj prvoj viziji od 25. ožujka 1945., Idi je pokazano da će Drugi svjetski rat u Nizozemskoj završiti 5. svibnja 1945. U svojoj je poruci od 13. svibnja 1955., Gospa upozorila svećenstvo da se "čuva lažnih doktrinâ, napose što se tiče Euharistije." Također je upozorila i na veliko otpadništvo koje će doći iz redova unutar same Crkve. Gospa je Idi najavila približavanje Drugoga vatikanskoga sabora što ga je 11. listopada 1962. otvorio Papa Ivan XXIII.

Amsterdamu 2. travnja 1951. godine je Gospa, Majka svih naroda, rekla: "Svijet ne spašava sila, svijet će se spasiti po Duhu Svetome ... Pogledajte je li Moja molitva poznata diljem svijeta, među svim narodima. Oni svi imaju pravo na to. Uvjeravam vas da će se svijet promijeniti. Izmolite narodi Moju molitvu, i tada će Duh Sveti stvarno i uistinu doći. Pobrinite se da se svake godine narodi okupe oko ovog prijestolja, pred ovom slikom. Ovo je veliki naklonost koju je Marija, Miriam ili Gospa, Majka svih naroda iskazala svijetu." Kasnije u samoj poruci Marija će reći: "U Moje ime molite Oca i Sina i Duha Svetoga, koji će doći sada u mnogo jačoj sili nego ikada prije"

 Konačno, 31. svibnja 1996. godine Ida je doživjela ispunjenje svoje najdraže želje: Njegova ekselencija prečasni Bomers, biskup Haarlema u suradnji sa svojim pomoćnim biskupom Punt, dopušta i autorizira javnu pobožnost Gospi, Majci svih naroda, ostavljajući svima potpuno slobodno vjerovati u poruke za koje se on sam nije ustručavao svjedočiti. "Sada mogu umrijeti", rekla je Ida kada su je o tome izvjestili i umrla je 17. lipnja iste godine u devedesetoj godini života. Na posljednjem ukazanju, Gospa je rekla: "Zbogom, vidimo se u Raju." Njegova ekselencija biskup Bomers je predvodio njezin sprovod i Svetu Misu zadušnicu u kapeli Gospe, Majke svih naroda.