Sveta Marija - Majka Milosrđa (Pellevoisin)

Sveta Marija - Majka Milosrđa

marijansko svetište Pellevoisin (Francuska)

(14. veljača 1876.)
spomendan 14. veljača


Faguette Estelle je rođen 12. rujna 1843, u Saint Memmie predgrađu Chalons-sur-Marne, iznimno siromašne obitelji. Ušla je u novicijat u 1860.  Augustinskoj  bolnici u Hôtel-Dieu de Paris. Godine 1863, pad na  stepenicama pa je morala napustiti redovnički  život. U 1865, Estelle stupila u službu grofice de la Rochefoucaulda koji su željeli pouzdanu osobu za njegu svoje djece. Sada, između 1865. i 1876., Estelle prati dolaske, odlaske svojih gospodara, Château de Paris Montbel nalazi 3 km od Pellevoisin, Berry selu, 30 km od Chateauroux.

U rujnu  1875., Estelle je iscrpljena: njezin  kronični peritonitisa postao tuberkulozan. TB brzo dosegne želudac i pluća. 29. kolovoz 1875, Bucquoy profesor Medicinskog fakulteta u Parizu proglašava ju neizlječivom. Odmah, prvih dana rujna 1875, Estelle napisala pismo Djevice Marije u kojoj je izrazio svoju tugu za svojim roditeljima, koji u njoj imaju svoju jedinu podršku, ali sve prepušta  Božjoj volji.  Pismo je  postavljeno u maloj kopij Lourdske špilje, izgrađene u parku Pear-Montbel .

Djevica Marija će odgovoriti na ovo pismo odjednom. U noći ponedjeljak 14 do utorak 15. veljače, 1876, Ona se ukazala prvi put na smsrt bolesnoj Estelli.  Tijekom petog ukazanja, Estelle je ozdravila ...

Od srpanja do prosinac 1876, zbila su se deset novih ukazanja Majke Božej tijekom kojih je Marija priopćila svoju želju da vjernici nose škapular Presvetog Srca. Estelle Faguette će nastaviti ispunjen poniznošću i molitvom. Mariju je odvela njezinu dušu Bogu, 23. kolovoz 1929, dobi od 86 godina.

Mjesto ukazanja Pellevoisin

Mjesto ukazanja u  Pellevoisinu je soba u kojoj je vidjelica potpuno ozdravila, a  1877, pretvara se u kapelici. Hodočašća su dozvoljeni tamo. I hodočasnici dolaze iz cijelog svijeta da se mole i moliti Gospu od Milosti.

Napomena:

Nadbiskup Bourgesa je 8. rujna 1983. Ozdravljenje vidjelice Estelle Faguette potvrdio čudesnim i dopustio hodočašća u svetište Majke od Milosrđa u Pellevoisinu.